Prosiak pieczony

PROSIE PIECZONE W DYMIE
prosiak pieczony w dymie
Prosie  poddane procesowi peklowania i nastrzyku pieczone w otwartej komorze opalanej drzewem liściastym(olcha).
Mięso wyjatkowo aromatyczne , doskonale  nadajace  się na  doskonałe menu dla  smakoszy i koneserów oryginalnych potraw. Waga 20 do 45 kg .

CENA JUŻ OD: 50 ZŁ/KG

PROSIE PIECZONE Z NADZIENIEM
prosiak pieczony z kaszą
ProsiE faszerowane kaszą z dodatkami. Wspaniała ta potrawa dawniej ozdabiała większość polskich stołów. Dziś natomiast należy do coraz rzadziej spotykanych prawdziwie staropolskich specjałów.

Na szczególne uroczystości takie jak przyjęcia ślubne, bankiety, chrzty warto podać prosię pieczone, które na pewno stanie się atrakcją wieczoru.

Walory smakowe, które powodują iż prosie pieczone   jest przysmakiem jakich mało.

Atrakcyjność naszego wyrobu sprawia, iż wzrasta prestiż każdej uroczystości w trakcie której podawany jest ten wyjątkowy staropolski specjał oraz wydarzenie to zapada w pamięć wszystkim uczestnikom.

CENA JUŻ OD: 40 ZŁ/KG

PEKLOWANY PIECZONY UDZIEC WIEPRZOWY
pieczony wędzony udziec wieprzowy
Wygląd: Kolor ciemnobrązowy, przechodzący w ciemną wiśnię, po rozkrojeniu mięso oplecione cienką warstwą tłuszczu i skóry.

Kształt: Kształt zewnętrzny przypominający nieregularny stożek. W przekroju plaster o nieregularnych włóknach.

Wielkość: Produkt o masie 5-10 kg.

Konsystencja: Miękka, soczysta.

Smak i zapach: Smak pieczonego i wędzonego mięsa. Wyczuwalny aromat przypraw: liść laurowy, czosnek, ziele angielskie, lubczyk ogrodowy.

Barwa (zewnętrzna i na przekroju) : Ciemnobrązowa, przechodząca w ciemną wiśnię na zewnątrz. Na przekroju jasnoróżowa z białym oplotem.

CENA JUŻ OD: 35 ZŁ/KG

Zapytaj o szczegóły: +48 507 708 742 ,  + 48 74 845 12 00 lub tkw@op.pl